Ambitieuze ondernemer staat zelf niet graag in de spotlights

Acht jaar geleden begon Daniël Hootsmans als zzp-er HD-rent, een bedrijf voor licht en geluid tijdens evenementen. Inmiddels runt de ondernemer een one-stop-shop en ontzorgt hij organisatoren van onder anderen de EO Jongerendag, de Vrienden van Amstel Live en grote congressen en beurzen.

Daniël Hootsmans verzorgt met zijn team het ontwerp, de logistiek en de techniek. ,,We bieden een ’totaaloplossing’ voor de opdrachtgever.” Wat dat betreft denkt deze ondernemer dan ook alleen maar in oplossingen. ,,Ik wil bij alles wat ik doe, plezier uitstralen. Daar loop ik dan ook graag een stapje harder voor.” Daarmee maakt Hootsmans ook het verschil. Hij is pas klaar als iedereen klaar is. ,,Het organiseren van een evenement doe je dan ook samen,” zo stelt hij.

Maatwerk

In deze branche zijn vooral de budgetten de uitdaging. Keer op keer maakt HD-rent maatwerk. Bij ieder evenement wordt de indeling van het terrein vooraf duidelijk in kaart gebracht. Met zijn expertise geeft Hootsmans de klant advies en ondersteunt hij dit met 3D visuals. Zo kan hij goed laten zien wat er nodig is en ziet de klant hoe een en ander eruit komt te zien. ,,Het is een kwestie van samenwerken. Het is heel belangrijk om goed te weten wat de klant verwacht zodat we samen doelen kunnen realiseren.” Hij houdt er overigens niet van om zelf in de spotlights te staan.

Maximale beleving

Uiteraard levert Hootsmans met zijn team dat inmiddels uit vier fulltimers en een parttimer bestaat, creativiteit, professionaliteit, snelheid, en kwaliteit. Iedere klant is even belangrijk, maar het liefst organiseert de Ermeloër congressen in bijvoorbeeld de reusachtige NDSM loods aan het IJ. ,,Die honderd jaar oude loods is helemaal kaal en daar kan je vanaf de basis iets moois opbouwen,” legt hij uit. Vorige maand was Daniël Hootsmans ook betrokken bij de officiële opening van het Oranjehotel in Den Haag. Koning Willem-Alexander verrichtte daar de openingshandeling van het herinneringscentrum samen met staatssecretaris Blokhuis van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een paar maanden eerder stond de Ermelose ondernemer achter de knoppen tijdens de CFO Day in Oosterbeek. ,,Het belangrijkste is een maximale beleving te creëren voor de bezoekers. Dat doen we met professioneel licht, geluid en presentatiemiddelen.” Steeds vaker komt daar de LED Wall bij. Hierdoor moet de ondernemer blijven investeren. Hootsmans: ,,Dat kan alleen als je door kunt groeien. Toen ik acht jaar geleden begon, ging die groei mega langzaam. Jarenlang moest ik apparatuur inhuren en dat kostte veel geld.” Inmiddels heeft Hootsmans, mede door de hulp van de Kredietcoöperatie Veluwe kunnen investeren. Daardoor heeft HD-rent een groeispurt kunnen maken. ,,Daarnaast vind ik het netwerk van ondernemers, de leden, heel interessant.”

Lokaal

Inmiddels is de ondernemer op zoek naar een grotere hal en meer continuïteit, het hele jaar door. ,,Veel evenementen vinden plaats in de periode april tot december. Het zou fijn zijn als we werkzaamheden het jaar rond kunnen boeken.” Hootsmans is ambitieus en gedreven. Hij maakte de afgelopen jaren veel grote producties met partijen als Talpa. Eén ‘droom’ komt wellicht in 2020 ook uit. ,,We hebben gezamenlijk ingeschreven op het Eurovisie Songfestival. Dat zou fantastisch zijn als we die opdracht kunnen binnenhalen.” Toch vindt Hootsmans het ook nog steeds leuk om lokaal iets bij te dragen. Zo is hij bij bijna alle feesten op ’t Weitje betrokken. Hoewel de budgetten lokaal beperkter zijn, wil de Ermeloër hier graag zijn medewerking aan verlenen. ,,Dan kom je weer bij het plezier, samen iets moois maken!”

 

Opbouw van een geweldig event at the Passenger Terminal Amsterdam in samenwerking met Scala Sound & Light Events#TopEmployers2018 #PTA

Geplaatst door HD-Rent op Maandag 23 april 2018

Terug naar het overzicht