Actieve Kredietcoöperatie Veluwe passeert in 2018 de € 1 miljoen euro aan kredieten

Actieve Kredietcoöperatie Veluwe passeert in 2018 de € 1 miljoen euro aan kredieten

Kredietcoöperatie Veluwe is van, voor en door ondernemers uit de regio, zonder winstoogmerk, met als doel de economische activiteit in de regio te verbeteren. En dat lukt.

In 2018 heeft Kredietcoöperatie Veluwe de magische grens van € 1 miljoen aan verstrekte kredieten doorbroken. Een mooi moment om trots te zijn op dit initiatief van, voor en door Veluwse ondernemers.

Vanaf de start van Kredietcoöperatie Veluwe in 2014 hebben we meer dan 20 leningen in de regio Veluwe verstrekt met een totaalbedrag van inmiddels meer dan € 1.250.000,-. Dit kapitaal is ingebracht door ruim 125 leden uit de regio, onder begeleiding en met medewerking van zo’n 40 actieve leden in diverse rollen bij onze kredietcoöperatie. Ook in 2018 hebben we opnieuw een handvol leningen uitgegeven met een totaalbedrag van bijna € 400.000,- Op de bestaande leningen worden de rente- en aflossingsverplichtingen tot op heden goed nagekomen en er is nog geen beroep nodig geweest op de stroppenpot. Het rendement voor de kapitaalverstrekkende leden stijgt dan ook steeds in de afgelopen jaren.

Terug naar het overzicht