Lenen

Idee ? Business case ?

Heb je als starter, beginnend ondernemer (< 5 jaar), of als gevestigd ondernemer een goede business case? Dan kun je voor de financiering aankloppen bij Kredietcoöperatie Veluwe. Ons team gaat je, al naar gelang de uitwerkingsfase waarin je business case zich bevindt, begeleiden tot en met de uiteindelijke totale financiering ervan. Jouw belang als ondernemer staat hierbij voorop. We helpen je om alle gewenste financiers erbij betrekken onder het motto: van idee tot portemonnee.

Kredietcoöperatie Veluwe vindt namelijk dat als je een goede business case hebt, deze in principe ook gefinancierd moet kunnen worden. Heel veel goede business ideeën mislukken uiteindelijk op het niet rond krijgen van de financiering. Dat komt mede doordat financieringsaanvragen vaak onvoldoende ingericht en onderbouwd zijn. Een goede voorbereiding en onderbouwing van je financieringsaanvraag is daarom essentieel, want dit bepaalt dus of je plannen uiteindelijk in de praktijk gebracht kunnen worden. Wat het nog complexer maakt is dat bij je financieringsaanvraag soms ook meerdere partijen betrokken moeten worden in een zogenaamde stapelfinanciering; bijvoorbeeld investeerders, de bank, crowdfunding en Kredietcoöperatie Veluwe.

Proces in 5 stappen

Het proces van financiering verloopt in een aantal stappen. Kredietcoöperatie Veluwe kan je door het hele proces heen begeleiden. Wij zijn een non-profit organisatie, maar brengen voor een aantal van deze stappen wel een redelijke bijdrage bij je in rekening. Wordt de financiering uiteindelijk aan je verstrekt, dan zijn daar ook eenmalige kosten voor jou aan verbonden ter dekking van de kosten die de Kredietcoöperatie maakt.

Voor een financieringsaanvraag kun je hier het aanvraagformulier bekijken en/of invullen. Wil je liever eerst even contact, bel ons dan gerust even of stuur ons een email. De vragenlijst kun je invullen en incl. de gevraagde bijlagen per e-mail sturen naar info(at)copveluwe.nl. Vind je het handiger om met een Word document te werken en dat in te vullen, vraag het dan even bij ons op via een email.

Zodra wij de vragenlijst met antwoorden en bijlagen hebben ontvangen, zullen wij dit aan je bevestigen en zullen wij deze in behandeling nemen. Er wordt snel beoordeeld of je begeleidingsaanvraag geaccepteerd wordt en zo ja wat de procedure zal zijn. Natuurlijk nemen wij hiervoor snel contact met je op.

Nog even dit ….

Belangrijk: Kredietcoöperatie Veluwe is er van, voor en door de leden en daarom kun je alleen als lid gebruik maken van de diensten van Kredietcoöperatie Veluwe. Dus als je aanvraag voor de begeleiding van de financieringsaanvraag geaccepteerd wordt, dien je voorafgaand aan deze dienstverlening lid te worden van Kredietcoöperatie Veluwe.

Het prijsoverzicht voor de kosten van de diverse stappen kun je hier downloaden. Wij zijn een non-profit organisatie zonder winstoogmerk maar vragen je wel om een bijdrage in onze kosten.

Nog even overzichtelijk op een rijtje:

downloaden kostenoverzicht KC Veluwe

downloaden informatiememorandum KC Veluwe